Burgemeester Buijs: 'We moeten de ouderen beschermen'

Het beschermen van ouderen en kwetsbare mensen in Oss heeft de komende tijd de hoogste prioriteit. Dat zegt burgemeester Wobine Buijs in een videoboodschap. 

In haar toespraak gaat de burgemeester in op de ontwikkelingen die de afgelopen week in sneltreinvaart zijn gegaan. Waar het vorige week nog leek dat we het virus konden temmen, bleek al snel dat er ingrijpende maatregelen noodzakelijk waren. 

De maatregelen, die we hebben moeten nemen, zijn keihard voor horeca- en recreatieondernemers en de winkeliers en hun personeel

Wobine Buijs, burgemeester Oss

Grote gevolgen

De gevolgen zijn enorm, aldus de burgemeester: “De maatregelen, die we hebben moeten nemen, zijn keihard voor horeca- en recreatieondernemers en de winkeliers en hun personeel, juist nu in de lente, nu de terrassen weer vol horen te zitten: Deze ondernemers zijn direct geconfronteerd met het wegvallen van inkomsten en de zekerheid. Ook de andere bedrijven zien grote gevolgen voor hun afzet. Het is enorm zwaar en gaat ver uit boven een normaal ondernemersrisico.” 

Buijs is blij met de creatieve oplossingen die inmiddels in de stad zijn ontstaan maar benadrukt dat dit niet opweegt tegen de zware maatregelen. Ze vraagt dan ook aan de Ossenaren om de ondernemers zo goed mogelijk te steunen. Verder spreekt ze haar grote waardering uit voor alle mensen die momenteel in de zorg zo hard werken.

Ga alstublieft niet thuis de bijeenkomsten organiseren die in de openbare ruimte niet mogen

Wobine Buijs, burgemeester Oss

Extra inzet nodig

De belangrijkste boodschap van de burgemeester is dat iedereen nog een tandje bij moet zetten om de kans op verspreiding van het virus verder te verkleinen. Dit allemaal om vooral ouderen niet extra in gevaar te brengen.

Buijs daarover: “Ga alstublieft niet thuis de bijeenkomsten organiseren die in de openbare ruimte niet mogen. Een verjaardag, een receptie - en zelfs afscheid van een overledene: doe het niet. Organiseer het niet, ga er niet heen en ga terughoudend om met sociale contacten. Dat is hard, dat is emotioneel, dat voelt alleen. En toch vraag ik het van u. Samen de schouders eronder betekent nu: wees voorzichtig en terughoudend. Ik wens u heel veel kracht, ik reken op u”. 

advertentie

Lees ook deze artikelen