Burgemeester Hellegers waarschuwt Udenaren: 'Blijf voorzichtig'

Burgemeester Henk Hellegers waarschuwt Udenaren voorzichtig te blijven, omdat het onduidelijk is wat voor invloed de recente versoepelingen heeft op het aantal nieuwe besmettingen.

Dit laat de Udense burgemeester weten in een brief aan de inwoners.

Het kabinet heeft de maatregelen tegen het coronavirus recentelijk versoepeld en dat heeft gevolgen voor de gemeente Uden. Zo is de weekmarkt sinds vorige week weer begonnen, de kapper is weer open en sporten mag weer in aangepaste vorm. Bovendien wordt in juni weer een stap gezet naar meer bewegingsruimte voor de samenleving.

"Zoals het er nu naar uitziet komt er na 1 juni nog wat meer versoepeling en mogen de terrassen, bioscopen, theaters en restaurants weer open. Maar zelfs dat is nog niet zeker, het is nog afwachten of dat ook echt gaat gebeuren en hangt af van het aantal nieuwe besmettingen. Want nog steeds, ook in onze gemeente, komen er nieuwe coronabesmettingen bij, verblijven er inwoners in het ziekenhuis of zijn ze aan het herstellen van het virus", vertelt de burgemeester.

Volgens de Udense burgemeester doen deze versoepelingen 'ons goed en geeft het hoop', maar Hellegers heeft desondanks een boodschap aan Udenaren. "Toch vraag ik u om voorzichtig te blijven, drukte te vermijden en de anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren", aldus Hellegers. 

Maatregelen
In de brief aan de Udenaren gaat de burgemeester ook in op de maatregelen die de gemeente heeft genomen om ondernemers en maatschappelijke organisaties te steunen. Zo hoeft er zes maanden geen terrashuur te worden betaald, gesloten sportverenigingen hoeven geen huur te betalen en marktkooplieden hoeven geen marktgeld te betalen.

Tot slot doet Hellegers een beroep op de Udenaren zelf: "We proberen te ondersteunen daar waar dat kan, maar doen ook een beroep op de creativiteit van onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ik zie dat er in de afgelopen periode al veel mooie initiatieven zijn ontstaan. Mensen zetten zich in voor de samenleving, zijn er voor elkaar en helpen elkaar."