Hellegers: 'help ouderen in deze moeilijke tijd'

Burgemeester Hellegers heeft de inwoners van Uden een brief geschreven om hen een hart onder de riem te steken in deze 'bijzondere, hectische tijd'.  

Hellegers roept daarin op om ouderen, kwetsbaren en alleenstaanden in deze moeilijke tijd extra aandacht te geven. "Probeer daar waar mogelijk om hen te helpen met het doen van boodschappen, bel hen een keer voor wat sociaal contact. Ik zie al mooie initiatieven ontstaan. Dank en hulde daarvoor."

In zijn brief laat de Udense burgervader weten dat hij meeleeft met de mensen die ziek zijn en familie van mensen die inmiddels overleden zijn aan het virus. "Graag steek ik iedereen die zich inzet om deze crisis de baas te worden, een hart onder de riem."

Dankwoord
Hellegers bedankt de inwoners van Uden en met name de mensen in vitale beroepen. "Tegen die mensen die iedere keer weer klaar staan om het dagelijks leven zo goed mogelijk te laten lopen, zeg ik dank je wel voor jullie inzet. (...) Ik ben blij om te zien dat onze inwoners de maatregelen die door de landelijke overheid zijn genomen, serieus nemen en opvolgen. Blijf dat doen. We moeten samen de crisis te lijf gaan. Ook hier in onze gemeente, hoe lastig dat soms ook kan zijn." 

Ten slotte eindigt de burgemeester zijn brief met: "Zoals minister-president Rutte zegt: samen komen we deze moeilijke tijd door. Ook ik reken op u." 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen