Burgemeester Hellegers opent nieuw entreegebouw bij dierenpark ZieZoo in Volkel: 'Dit is super'

Een heugelijke gebeurtenis zaterdagochtend bij dierenpark ZieZoo in Volkel; het nieuwe entreegebouw is namelijk feestelijk onthuld.

Een compleet nieuwe ingang die vijf keer zo groot is dan voorheen en beschikt over onder meer een souvenirwinkel, douches, kantoren en zélfs een eigen dierenarts: het entreegebouw van dierenpark ZieZoo is helemaal klaar voor de toekomst. Door corona duurde het even voordat het gebouw ook daadwerkelijk geopend kon worden, maar zaterdagochtend mocht burgemeester Henk Hellegers dan toch officieel de opening voltrekken.

(Tekst loopt door onder de video)

Parkmanager Eeg Manders is als vanzelfsprekend blij met de opening van het nieuwe entreegebouw: “Dit is natuurlijk super, het is alles wat we nodig hadden. Alles is beter, sneller, netter en moderner geworden. Alles is ook helemaal coronaproof ingericht, mocht het ooit weer nodig zijn. We hadden bijvoorbeeld eerst een kantoor waarin zeven personen werkten, daar werken er nu twee.”

Aanvankelijk was het de bedoeling om het nieuwe entreegebouw begin dit jaar te openen, maar door corona was dat destijds niet mogelijk. Toch bracht corona ook een geluk bij een ongeluk: “Omdat we alle bouwmaterialen al hadden laten komen, konden we aan de werkzaamheden beginnen toen corona net begon. We wilden het gebouw op 1 januari openen, maar door corona is het steeds verzet, verzet en weer verzet. Nu was het een goed moment om het alsnog te doen. En omdat burgemeester Hellegers ons altijd goed heeft bijgestaan, hebben we hem het laten openen.”

Hoger niveau

De vernieuwing van het entreegebouw dient ook een groter doel: ZieZoo wil namelijk graag een dierentuin op Europees niveau worden. Dat vergt alleen wel nog veel administratie en er zal ook een keuring aan te pas moeten komen. Maar dat heeft Manders er graag voor over.

 “We willen naar een hoger niveau. Als je echt serieus genomen wil worden, moet je bij de EAZA (European Association of Zoos and Aquaria, red.) aangesloten zijn. En dan zouden we bijvoorbeeld zelfs panda’s of andere zeldzame dieren kunnen houden. Hoger dan dat niveau is er eigenlijk niet.”

Medio mei nam Dtv Nieuws een kijkje bij ZieZoo, dat de deuren dankzij de versoepelingen weer mocht openen.