advertentie Banner SNLR.nl

Burgemeester: 'Ik ga er vanuit dat FC Den Bosch dit aanpakt'

Burgemeester Mikkers gaat er vanuit dat FC Den Bosch het racistische gedrag aanpakt rond de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior. Hij is ook bereid om zelf ook bestuurlijke maatregelen te nemen als dat nodig is.

Dat zegt de burgemeester als reactie op de gebeurtenissen dit weekend. De voetbalwedstrijd tegen Excelsior werd tijdelijk stilgelegd omdat Ahmed Moreiro zich niet veilig voelde door spreekkoren. Ook werd trainer Van der Ven bedreigd nadat hij Moreiro een 'zielig mannetje' noemde door een reactie op zijn eigen doelpunt.

Burgemeester Mikkers noemt het aanpakken van racisme een 'verantwoordelijkheid van iedere organisatie in onze samenleving'. "Ik ga er van uit dat FC Den Bosch dit gedrag van mensen op de tribune of die zich bewegen rond de wedstrijd, aanpakt. Dat is een verantwoordelijkheid van iedere organisatie in onze samenleving" aldus Mikkers. "Zeker gezien de functie van FC Den Bosch in de onze."

FC Den Bosch heeft aan de burgemeester aangegeven dat de club nader onderzoek gaat doen om te achterhalen wat er is geroepen vanaf de tribune. Mikkers: "Dat lijkt me een nodige en minimale stap. Mocht het zijn dat er aanvullend op de maatregelen die de club zelf neemt, bestuurlijke maatregelen mogelijk en/of nodig zijn, dan doe ik dat gelijk."

De burgemeester gaat een beroep doen op de landelijke Regiegroep Voetbal en Veiligheid en de KNVB om te horen welke aanvullende maatregelen er getroffen kunnen worden. "Dit alles in het belang van een faire voetbalsport in onze gastvrije stad” aldus Mikkers.