advertentie Banner Trined

Burgemeester in gesprek met moeder Rik van de Rakt

Er komt een gesprek tussen de moeder van de om het leven gebrachte Rik van de Rakt en de burgemeester van Oss. Vorige week meldde moeder Ingrid Lourenssen dat ze wilde praten over een gedenkplek, maar al drie weken wachtte op een reactie.

Die reactie is er nu: er komt een gesprek op 30 oktober. Dat meldde Lourenssen aan Dtv.

Wel een herdenkingsboom
Ingrid Lourenssen plaatste vorige week een bericht vol onbegrip op Facebook nadat burgemeester Wobine Buijs wel tijd had voor het planten van een herdenkingsboom voor coronaslachtoffers, terwijl een gedenk- en troostplek voor haar 18-jarige zoon op de locatie waar hij werd vermoord onmogelijk bleek.

Nadat het monumentje op de Julianasingel voor haar overleden zoon op 3 september opeens was verdwenen, schreef ze hierover een hartverscheurende brief die ze zelf afleverde op het gemeentehuis in Oss. Tot vorige week werd een verzoek om een gesprek genegeerd, nu is ze gebeld en staat er een afspraak met burgemeester Wobine Buijs in de agenda op vrijdag 30 oktober.

Vervolg rechtszaak

Vrijdag 16 oktober gaat de strafzaak tegen verdachte Abdallah A., een 25-jarige statushouder uit Soedan die in Heesch woonde, verder. Hij werd op de dag van de moord in verwarde toestand aangehouden op het station in Oss.

Op 19 juli was de eerste pro-formazitting, waarbij A. niet aanwezig was. Daar werd duidelijk dat er nog een persoonlijkheidsonderzoek moet worden afgerond en dat Van de Rakt een willekeurig gekozen slachtoffer leek te zijn. De zitting van morgen is een proforma zitting waarbij de stand van zaken van het onderzoek aan bod komt. Ook kan de advocaat een verzoek indienen om het voorarrest van de verdachte te schorsen.