advertentie Banner Trined

Burgemeester Wobine Buijs beste lokale bestuurder van Nederland

OSS â De Osse burgemeester Wobine Buijs is de beste lokale bestuurder van Nederland. Buijs zou donderdagmiddag pas officieel benoemd worden, maar het nieuws lekte donderdagochtend al uit.

Haar optreden tijdens en na het spoordrama met de Stint heeft veel indruk gemaakt bij de stemmers van Beste Bestuurder. Haar manier van doen, er zijn voor de nabestaanden, de school en de kinderopvang, maar ook het oog dat ze had voor de hulpverleners, heeft diepe indruk achtergelaten. Ook roemen mensen haar strijd tegen ondermijning. Ze heeft een lijn getrokken en deze lijn consequent gehanteerd. Ze wordt door stemmers omschreven als moedig, betrokken en daadkrachtig.

Buijs liet onder meer burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, commissaris van de Koning van de provincie Gelderland Clemens Cornielje en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen achter zich.

De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door vaktijdschrift Binnenlands Bestuur. Dit jaar zijn bestuurders genomineerd voor vier categorieën; Beste Lokale Bestuurder, Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners), Beste Bestuurder jonger dan 40 en de Beste Bestuurde decentrale overheid.

De uitslag lekte donderdagochtend uit omdat enkele honderden mensen die op de Osse burgemeester stemde, een mail kregen met de uitslag van de verkiezing.