advertentie Banner Trined

Burgemeester Wobine Buijs trots op prijs: 'Ik vind Oss gewoon geweldig'

OSS - Burgemeester Wobine Buijs is trots op de prijs die ze vandaag ontving als beste lokale bestuurder van Nederland. Al moet ze wel toegeven dat het winnen van de prijs 'een beetje dubbel' voelt.

"Er was vrij veel aandacht voor de verkiezing en ik wist dat ik een van de kanshebbers was. Maar het is wel even schrikken wanneer je ook daadwerkelijk wint", vertelt Buijs tegenover Dtv. Ze is enorm trots op het winnen van de prijs. Maar ze moet ook toegeven dat het een beetje dubbel voelt. Een van de redenen van het winnen van de prijs, is de manier waarop ze omging met het Stintdrama afgelopen september. Vier kinderen overleden bij het ongeval. "Het is een verschrikkelijk ongeluk. Dat hangt wat mij betreft wel een beetje over deze prijs heen."

2018 was voor haar een belangrijk jaar. "Ik ben inmiddels zeven jaar burgemeester van Oss. En ik was op een punt beland dat ik dacht: wat nu? Maar ik ben zo aan Oss en de Ossenaren verknocht dat ik wil blijven. Ik vind Oss gewoon geweldig", zegt ze. "Er zijn veel uitdagingen in Oss. Nieuwe colleges, nieuwe onderwerpen, mensen die zich keihard inzetten voor de gemeente, stad en kernen. Het is ongelooflijk mooi om daar deel van uit te mogen maken."
Zelf heeft ze in de zeven jaar ook een ontwikkeling doorgemaakt. "Ik kwam hier voor de Osse economie. Maar ik ben wel gegroeid en heb de breedte van het vak ingezien." Maar wat maakt nou een goede lokale bestuurder? "Er zijn in een samenleving veel krachten. Sommige zijn verstorend en sommige zijn enthousiasmerend. Je wil dat de samenleving de goede kant opgaat. En je moet mensen helpen als het moeilijk is. Een goede lokale bestuurder heeft daar oog voor."