advertentie Banner SNLR.nl

Burgemeesters: aanscherping is goede zaak

De scherpere maatregelen tegen het coronavirus zijn een goede zaak, vinden de voorzitters van de drie veiligheidsregio’s in Brabant.

Onder hen ook burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch, die aan het hoofd staat van de Veiligheidsregio Brabant Noord.

De drie regio’s hebben maandagavond een gezamenlijk statement gepubliceerd na de persconferentie van het kabinet eerder op de avond. Volgens de burgemeesters is de aanscherping van de regels een goede zaak en ook hoog nodig.

'Onacceptabel gedrag'

In het statement zeggen ze: “Ook wij hebben dit weekend met verontrusting gekeken naar de beelden van mensen die er in groten getale erop uit trokken, waarbij de voorschriften waar het gaat om afstand houden tot elkaar, nauwelijks werden nageleefd. Onacceptabel gedrag waarmee mensen aantoonden niet voldoende doordrongen te zijn van de ernst van de situatie. Dit is het moment waarop wij als samenleving als een moeten optrekken, om zo de kwetsbaren in onze maatschappij te beschermen.”

Geen samenkomsten

De nieuwe maatregelen van het kabinet houden onder meer in dat er tot 1 juni geen samenkomsten zijn toegestaan, ook niet onder de 100 personen. Dit heeft meteen tot gevolg dat veel evenementen in de regio worden afgelast. Verder krijgen burgemeesters ruimere bevoegdheden om te handhaven als mensen zich niet aan de regels houden. Ook kunnen er boetes worden opgelegd.