advertentie Banner SNLR.nl

Buslijn tussen Nuland en Oss blijft in 2019, vraag is hoe

NULAND - Buslijn 161 tussen Nuland en Oss blijft ook in 2019 bestaan, maar de vraag is hoe en in welke vorm. Want vrijwilligers zijn er niet te vinden. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch aan de gemeenteraad.

Nu rijdt Arriva de lijn nog met een grote bus, maar het aantal passagiers valt tegen. Het vervoersbedrijf liet daarom afgelopen juni al weten af te willen van de buslijn. Een terugkeer van de buurtbus, die zoân vijf jaar geleden werd ingewisseld voor de grote Arriva-bus, was volgens het vervoersbedrijf een optie.

Probleem: de oud-vrijwilligers zijn destijds na bijna tien jaar weggestuurd met een bloemetje en een 'vriendelijk bedankt', zei de dorpsraad van Nuland eerder. âDie mensen zijn nu vier jaar ouder en hebben hun leven een andere invulling gegeven. Die krijg ik niet zo makkelijk terug in hun rol. Ik weet ook niet of ze dat überhaupt willenâ, aldus Nico van Nuland van de dorpsraad.

Het vinden van nieuwe, vrijwillige buschauffeurs blijkt ook nu nog het euvel, blijkt uit de brief van het Bossche college aan de raad. Een terugkeer van de buurtbus, mét vrijwillige chauffeurs, blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. âArriva beraadt zich op een oplossing, maar heeft al toegezegd dat lijn 161 in de dienregeling 2019 in enige vorm zal blijven rijdenâ, laat het college weten.