advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'Bussen moeten weer over Onderwijsboulevard'

Zeven partijen uit de gemeenteraad zijn het er over eens. Er moeten zo snel mogelijk weer bussen gaan rijden over de Bossche Onderwijsboulevard.

Het besluit uit 2018 om de busroutes van de Onderwijsboulevard te verleggen naar de Oranjeboulevard moet zo spoedig mogelijk teruggedraaid worden. Dat vinden de PvdA, Leefbaar 's-Hertogenbosch, de Bossche Groenen, Lokaal Gestemd, Gewoon Gedreven, Bosch Belang en de SP.

Het oorspronkelijk idee was om de Onderwijsboulevard helemaal af te sluiten voor verkeer. Na een aantal proeven is daar uiteindelijk van af gezien. Toen in 2018 het besluit werd genomen om de busroutes te verleggen werd het daarmee direct een stuk drukker aan de andere zijde van het station. Er waren daardoor 450 tot 500 extra busbewegingen per dag. Al met al genoeg reden voor de partijen om te pleiten voor een terugkeer naar de oude situatie. Daarmee komen er ook weer bussen bij het Paleiskwartier.

De kwestie wordt behandeld in de gemeenteraad die gepland staat op 7 april. Of die vanwege de coronauitbraak doorgang kan vinden en in welke vorm is nog niet duidelijk.