advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Buurjongens in brouwerijwereld steunen bierspeciaalbar met Duivels Verlanghe

De Muifelbrouwerij in Oss gaat voor het eerst een samenwerking aan, met brouwerij der Verlanghe uit Heesch. De opbrengst van een samen gemaakt bier komt ten goede aan borrel- en eetbar De Winkel in Oss.

De twee brouwerijen spraken elkaar op het bierfestival Pruuven. Daar is toen afgesproken om ooit samen de passie voor het vak te delen. De coronacrisis was het ideale moment om dat te doen, zegt Maarten Verhey van de Heesche vrienden van der Verlanghe. "Nu de horeca dicht is, ga je toch op zoek naar het samengevoel, de gezamenlijke passie voor het ambacht. Bierdrinken en brouwen is met name een festiviteit die je met anderen deelt."

Samen gingen ze aan de slag met een combinatie van bieren van de brouwerijen. Het resultaat, Duivels Verlanghe, wordt zaterdagavond 10 april gepresenteerd in een online releaseparty vanuit De Winkel. De onderneming van Denise Trum heeft het financieel erg lastig. "Om elkaar in de sector te helpen, gaat de volledige opbrengst naar De Winkel. Een mooi excuus om met elkaar een biertje te drinken", zegt Verhey.

De releaseparty begint zaterdag om 19.30 uur. Via de website van der Verlanghe zijn tickets te koop.