advertentie Banner SNLR.nl

Buurman Joey D.: ‘Ik zag hem met een pistool zwaaien’

De aanhouding van Joey D. dinsdag in Rosmalen, waarbij D zich schuilhield in zijn woning en schoten werden gelost, heeft ook op zijn buren indruk gemaakt. “Ik zag hem zwaaien met een pistool.’

Piet Kerssens woont in hetzelfde appartementencomplex als D. en liet omstreeks 13.30 uur de politie binnen. “Ik vroeg nog: ‘komen jullie voor mij?’. Toen ze op de gang rechtsaf gingen, wist ik al hoe laat het was”, vertelt Kerssens aan Dtv.

Dat er even later schoten te horen waren verbaast hem niets. “Ik zag hem al met een pistool zwaaien.” Door het raam zag hij hoe personeel van administratiekantoor Hanenberg geëvacueerd werd. “Op een gegeven moment ging ik het balkon op en zei een rechercheur tegen me dat ik daar moest blijven en dat er niets aan de hand was. 'De brandweer zorgt er met een ladder voor dat u weer beneden komt', werd me verteld."

Ik dacht eerst dat het ging om een ongeluk met een fietser. Pas later hoorde ik wat hier gebeurd is. Jammer dat zoiets gebeurt in een mooi dorp als Rosmalen

• omwonende

Eenmaal beneden werd Kerssens herenigd met zijn vrouw, die op dat moment niet thuis was. Thuis slapen was die avond geen optie. “Uiteindelijk hebben we bij onze dochter in Empel geslapen.”

Kerssens woont al negen jaar in het appartementencomplex maar had geen bijzondere band met Joey. “Het enige contact dat wij hebben is ‘goedendag’ en ‘hoi’ en meer niet. Meer weten we niet van hem.”

Toen duidelijk was dat de aanhouding van D. niet gesmeerd liep, kwamen nieuwsgierigen een kijkje nemen. “Wij hadden op school al gehoord wat er aan de hand was",  zegt Helicon-leerling Sion die een dag na de gebeurtenis met vrienden naar de Schoolstraat is gekomen. "Daarna kwamen wij hier en hoorden wij een heel harde knal. Daarna hoorden wij schoten." Een andere bewoner vertelt dat ze zag dat de rotonde was afgesloten. “Ik dacht eerst dat het ging om een ongeluk met een fietser. Pas later hoorde ik wat hier gebeurd is. Jammer dat zoiets gebeurt in een mooi dorp als Rosmalen.”