advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

BZB-frontman Fred van Dijk start horeca-avontuur in Lithoijen; 'we gaan knallen!'

Fred van Dijk, bekend als zanger van BZB, is de nieuwe uitbater van bar Loswal in Lithoijen. De Volkelnaar doopt het café samen zijn echtgenoot Frency en vrienden Maaike en Rinus Hanegraaf om tot eetcafé.

Drie weken geleden wist de BZB-frontman uit Volkel nog 'niets' en nu, dinsdagmiddag, staat hij plots op het zonnige terras van zijn nieuwe eetcafé in Lithoijen. "Deze plek verkoopt zichzelf", zegt Van Dijk, terwijl hij naar het water van de Maas tuurt. De bekendheid die hij wierf bij BZB heeft hij hier niet voor nodig.

"Je mag van mij een plek noemen aan de Brabantse kant van de Maas waar het mooier vertoeven is dan hier. Dan wens ik je veel succes", zegt Van Dijk glimlachend. Die plek is er dan ook niet volgens hem.

Rottijd

Van Dijk, die al ruim tien jaar in Lithoijen woont, had het toeren met BZB voor corona al op een laag pitje staan en ook voor horecagelegenheden zijn het barre tijden. "Eigenlijk is het een rottijd", geeft hij toe. "Maar nu komt dit op mijn pad en dan bruis ik van de energie. Er is nu ook licht aan het einde van de tunnel", zegt Van Dijk, die ook eigenaar is van een vestiging van Brownies & downieS in Tiel.

De BZB-man is er heilig van overtuigd dat de terrassen binnen een maand weer open mogen. "Dan zijn wij er klaar voor." Dat de terrassen nog minimaal een week dicht blijven is voor Loswal alleen maar goed. Het viertal heeft namelijk nog eventjes nodig om het eetcafé echt start klaar te maken.

Koning Pintenman

Van Dijk kan niet wachten. Of hij als 'Koning Pintenman' zelf achter de bar gaat staan? "Nee, helaas niet", zegt hij lachend. "Ik denk dat Koning Pintenman hier af en toe ook op het terras gaat vertoeven en die voelt zich hier dan ook heerlijk!"

De BZB-frontman zegt dat het eetcafé totaal los staat van zijn activiteiten als zanger en dat er niets in het café zal verwijzen naar BZB. "Het is leuk als mensen hier komen voor een hapje en een drankje, maar ze moeten niet voor mij komen. Ze moeten ook komen voor Frency, Maaike en Rinus. Dit eetcafé is niet van mij, maar van ons vieren. Samen maken we hier een succes van."