Café Het Witte Paard sluit voorgoed: 'Onze klanten zijn afgepakt'

Groot verdriet bij de eigenaren van café Het Witte Paard in Volkel. Jarenlang was het de enige kroeg in het dorp, maar door de komst van een nieuw café kunnen ze het niet meer bolwerken. En dus sluit het café. 

Afgelopen weekend werd de nieuwe zaak, café D'n Tap, geopend. "Een mooi moment voor ons om de deuren voorgoed dicht te gooien," vertelt Rob Simons geëmotioneerd. Samen met zijn vrouw Ingrid runde hij acht jaar lang de kroeg aan de Antoniusstraat. Het groeide zelfs uit tot dé dorpskroeg, toen café Piepers er twee jaar geleden mee stopte. 

Rode cijfers na kermis
Maar met de kermis deze zomer kwam de klad erin. Café D'n Tap bestond toen nog niet, maar kreeg van de gemeente wel al een vergunning voor een feesttent. En die vergunning heeft Rob en Ingrid de kop gekost. "Twee jaar lang hebben we onze nek uitgestoken met de kermis, maar in september is het fout gegaan. Doordat de vergunning is afgegeven, hadden zij onze klanten en wij hadden niks."

Vanaf dat moment leed het café zo'n grote verliezen, dat de leveranciers niet meer betaald konden worden. En dus is er volgens de eigenaren maar een optie, definitief sluiten. "We wilden niet stoppen en al helemaal niet op zo'n manier," vertelt Simons. "Als we er ooit mee op zouden houden, hadden we dat op een leuke, normale manier gedaan en dat is ons ontnomen."

'Gemis voor Volkel'
De komende dagen wordt het café leeggehaald. Volgens Simons is het een verlies voor Volkel. "Ik denk dat heel veel mensen, vooral de ouderen, het echt gaan missen. We hadden veel vaste klanten en die hadden het er dit weekend heel moeilijk mee. Die mensen zitten vanaf nu in het weekend thuis, want die gaan nog niet misschien naar D'n Tap."

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen