advertentie Banner SNLR.nl

Cafémunten dit jaar niet inwisselbaar in tent Knoerissen

Carnavalsvierders kunnen dit jaar in de feesttent op de Markt in Uden hun drankje alleen met de pinpas afrekenen. De munten van de cafés worden in de tent van de Knoerissen niet geaccepteerd. 

Volgens een woordvoerder van Markant, dat de exploitatie van de tent doet, is deze manier van betalen 'eerlijker voor de gast', omdat bezoekers na de carnaval geen muntjes meer overhouden en de lange rijen bij de muntenkassa kunnen overslaan. 

Ruzie Knoerissen en horeca
Het invoeren van 'pin-only' lijkt echter eerder een reactie op een conflict tussen de horeca en de Knoerissen. Die werken dit jaar niet samen tijdens carnaval, omdat ze het niet eens worden over de exploitatie van de feesttent. De cafébazen verwijten de Knoerissen dat ze te weinig inspraak hebben in de organisatie, terwijl de tent op hun terrein staat en dus keren ze de vereniging deze carnaval de rug toe. Maar van een represaille zou volgens Markant geen sprake zijn. "We wilden dit een jaar geleden al invoeren, maar toen was de techniek er nog niet klaar voor. Nu is dat wel het geval en het heeft dus absoluut niks te maken met die ruzie." 

Contant betalen
Mensen die tijdens carnaval in Uden niet met hun pinpas willen rondlopen en toch met contant geld willen betalen, kunnen in de tent een opwaardeerpas halen, waarmee ze aan de bar kunnen betalen. Op de vraag of dat geld er na carnaval dan ook weer afgehaald kan worden, wat het voordeel zou moeten zijn van het schrappen van de munten, weet de woordvoerder geen antwoord.