advertentie Banner SP Website

TOP Oss

Cambuur de beste van twee aanvallend ingestelde ploegen

TOP Oss heeft de tweede ontmoeting met Cambuur Leeuwarden dit seizoen verloren. Op bezoek in Leeuwarden was de thuisploeg een stuk doeltreffender (3-0). Kansen kreeg TOP genoeg.

Eerder dit seizoen, in eigen stadion, was TOP de betere partij. Het eindigde toen in 2-2. Zoals verwacht speelde TOP Oss met dezelfde elf spelers als tegen Jong AZ. Thuis werd elf dagen geleden met 6-0 gewonnen van de beloftenploeg. Daarom dacht Wels geen moment aan wisselingen. Ook vanavond begon TOP lekker aan de wedstrijd. Een te korte terugspeelbal op doelman Sonny Stevens gunde Oss een eerste kans. Uit de corner ging een schot van Livio Milts naast.

Na de eerste acht minuten prima spel kwam Cambuur vaker op. Ruben Roosken schoof bijvoorbeeld op het laatste moment goed naar de bal om zo een goal te voorkomen. Ook doelman Bo Geens mocht TOP dankbaar zijn, omdat hij de inzet van de doorgebroken Calvin Mac-Intosh keerde. Olivier Rommens had twee kansen op de openingstreffer in één aanval, maar beide keren was Stevens met een snelle pareeractie de Belg te slim af. 

Strafschop

In de 25e minuut viel dan wel een doelpunt. Vanaf elf meter scoorde Robert Mühren. Lion Kaak stak zijn been uit, waarna de tegenstander naar de grond ging. Kaak was woedend omdat hij de bal raakte en scheidsrechter Jannick van der Laan het toch een overtreding vond. 

Kansen genoeg

Ook het vervolg van de eerste helft was vermakelijk. De aanvallende intenties van beide ploegen leidden tot de nodige kansen. Roosken schoot wild voorlangs, Milts mikte naast en Geens moest nog twee keer ingrijpen. Het probleem was vanavond niet zoals zo vaak dit seizoen kansen creëren, maar ze afmaken.

In het eerste kwartier na de pauze was het wat rustiger voor beide doelen. Cambuur had nog wat schietpogingen, TOP kwam helemaal niet in de richting van de zestienmeter. Het was Geens te danken dat de voorsprong tot de 78e minuut niet werd uitgebouwd. Invaller Giovanni Korte wist Geens toen wel te passeren, met een puntgave stift (2-0). Evan Rottier mocht in de slotfase als invaller zijn debuut maken voor TOP Oss; maar dat kon de nederlaag niet voorkomen.

Prachtig slotstuk

Mühren gaf de neutrale toeschouwer nog een fraai slotstuk mee. De Cambuur-spits zag Geens ver voor zijn doel staan en lobt over hem heen (3-0). De volgende wedstrijd van TOP Oss is zaterdagmiddag alweer, thuis tegen een andere titelfavoriet Almere City FC. De ploeg uit Almere verloor vanavond met 2-1 van Helmond Sport.