Camera's ingezet in zoektocht Osse pyromaan

Camera's in de wijk Ruwaard in Oss moeten de politie helpen de pyromaan op te sporen die verantwoordelijk is voor de lange reeks autobranden.

De camera's hangen sinds kort op diverse locaties, waaronder de Ruwaardsingel, de Vivaldistraat, de Paganinistraat, station Oss-West en 't Woud. Navraag wijst uit dat de gemeente de camera's daar heeft opgehangen op verzoek van de politie.

De teller van de autobranden staat dit jaar inmiddels al op ruim veertig en de dader is nog steeds niet gepakt. De wijk Ruwaard is een van de gebieden waar veel auto's in brand zijn gestoken.

Burgemeester Wobine Buijs reageert als volgt: "Politie en gemeente willen samen zicht krijgen op de vele autobranden. Als de politie de gemeente vraagt om camera's, dan werken we daar voor dit onderzoek graag aan mee. We vinden het heel belangrijk om de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen."

De gemeente benadrukt dat de camera's niet standaard worden uitgelezen. Als er aanleiding voor is, dan kan de politie de beelden achteraf bekijken. Dit valt onder de politiewet. De gemeente is terughoudend met informatie en zegt zelf niet waar de camera's precies hangen. Dit om de opsporing niet in gevaar te brengen.

Politie en gemeente vragen nogmaals de hulp van de inwoners om de pyromaan op het spoor te komen en om bij verdachte situaties meteen 112 te bellen.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen