advertentie Banner SNLR.nl

Camping op Alpacafarm Vorstenbosch opent op vrijdag 3 juli

De camping op de Alpacafarm in Vorstenbosch gaat op vrijdag 3 juli voor het eerst open voor gasten. De reserveringen stromen binnen.

Als er één bedrijf is dat de coronatijd nuttig heeft besteed, dan is het wel de Alpacafarm in Vorstenbosch. In die periode zijn er op de farm onder meer tenten met eigen sanitair, rioleringen, water en stroom gerealiseerd, als onderdeel van de nieuwe camping op de alpacafarm.

Op vrijdag 3 juli gaat de camping voor het eerst open voor bezoek, tot tevredenheid van eigenaar Willem-Mathijs van der Aa: “We waren wel gesloten, maar we hebben toch flink ons best gedaan. We hebben inmiddels ook een horecavergunning, dus we mogen gewoon een biertje of een wijntje schenken. Eerst was het een aardbeienveld en nu is het een volledige luxe camping. Het wordt leuk vertoeven hier.”

Ook over reserveringen heeft Van der Aa niets te klagen: “Veel mensen blijven in Nederland, de vraag naar dit soort luxe campings is groot. We zitten al voor 90 procent vol. We krijgen berichten van mensen die geboekt hebben en er heel erg naar uitkijken. Dat gaat goed.”

De opening zelf zal niet groots gehouden worden: “We hebben door de maatregelen een beetje achterwege gelaten om er een echt moment van te maken. Misschien doen we wel iets kleins, maar vooralsnog staat er niks op de planning. Er moet deze twee weken nog veel gebeuren. Dan gaan we volgende week vrijdag ‘stil’ open en prikken we op een ander moment een officiële opening.”

Overigens lopen de alpaca’s maar aan één zijkant van de camping. Op een later moment zullen ze om de hele camping heen lopen. Ze worden dus niet losgelaten op de camping zelf.