Campings staan bomvol ondanks slechte weersverwachting

De slechte weersvoorspellingen in de meivakantie schrikt campinggasten in Megen en Heeswijk-Dinther niet af om vakantie in eigen land te vieren.

Weken geleden kregen campingeigenaren de eerste boekingen voor de meivakantie binnen, niet wetende wat de weersverwachtingen zouden zijn. “Alle 23 plekken zijn bezet. De gasten hadden al geboekt en hebben besloten om ondanks het slechte weer toch te komen en het beste ervan te maken”, aldus Marga van Leur, eigenaar van de mini-camping Bij ons achter in Heeswijk-Dinther. Ook kampeerterrein De Maasakker in Megen staat komend weekend helemaal vol. “Mensen willen na dat binnen zitten er toch graag uit en elke mogelijkheid wordt gepakt”, aldus eigenaar Ed Steiger.

U kunt verder lezen onder de reportage. ​​​​

Harde wind en regenbuien

Donderdag kwam tussen enkele buiten af en toe de zon door. Al was dat afgelopen dagen heel anders. “We hebben ons luifel aan de caravan met stormbanden vastgezet. Middenin de nacht waaide het zó hard dat we in de stromende regen naar buiten zijn gegaan om het luifel voor de zekerheid in te draaien”, vertelt campinggast Noud Bloem.
Campinggast Iris Mulder had minder geluk. Haar luifel waaide afgelopen week kapot. “We zijn ’s nachts een paar keer naar buiten geweest om alles opnieuw vast te zetten, maar de wind bleek de volgende dag te sterk.”

(Buiten)activiteiten

 Normaal gesproken leven kampeerders vooral buiten. Door het slechte weer is dit lastig en door corona zijn andere (buiten)activiteiten nauwelijks mogelijk. “Als het droog is proberen we toch iets leuks te doen. We hebben bijvoorbeeld gefietst, maar wel met handschoenen aan en een sjaal om”, vertelt Mulder. “Wij hebben afgelopen week op het terras gezeten met heel koud weer, maar dat doe je in deze toch maar”, aldus Bloem. Kampeerder Guus Kähne kijkt ondanks de voorspelde regenbuien hoopvol richting het weekend: "Ook al is het corona, er is genoeg moois te bezoeken en de omgeving is ook mooi om te wandelen met de honden."