Rustige carnaval voor ziekenhuizen uit de regio

Zowel bij ziekenhuis Bernhoven als het Jeroen Bosch Ziekenhuis is carnaval rustig verlopen. "De sfeer was goed." 

Zo vat Chantal van den Thillart, woordvoerder voor het JBZ, de carnavalsperiode samen. Vorig jaar liepen er nog 50 mensen met een alcoholvergiftiging het ziekenhuis binnen. Dit jaar was het totaal aantal geregistreerde alcoholvergiftigingen sterk afgenomen naar 19. 

Op de drukste avond in het JBZ, zondagavond 23 februari, meldden zich zes mensen met alcoholvergiftiging, van wie twee personen minderjarig waren. Verder was er in Den Bosch sprake van 23 'carnavals-gerelateerde incidenten'. "Daarbij gaat het echt om verwondingen en vallen van specifiek het carnavalspubliek. Iemand die op de eerste hulp belandde na een rondje hardlopen hebben we hierin dus niet meegenomen", licht Van den Thillart toe. Het JBZ heeft één keer de beveiliging in moeten zetten vanwege agressie van een patiënt, maar daar bleef het bij. 

Bernhoven
Iets meer dan 25 mensen meldden zich met alcohol- en/of drugsgerelateerde klachten bij Bernhoven. Het ziekenhuis in Uden merkte ook dat er minder agressie tegen de hulpverleners was dan vorig jaar. De meest voorkomende diagnoses waren wonden door kapot glas, alcoholvergiftiging, enkeltrauma’s en hoofdletsels.

advertentie

Lees ook deze artikelen