advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Carnaval valt in het water in het Waoterrijk; 'een carnavalsseizoen dat niet zal zijn zoals we het willen’

Geen carnavalsoptocht en geen prins en adjudant in Nuland met carnaval. Dat heeft alles te maken met corona. De organisatie kijkt wel of carnaval verzet kan worden.

Net zoals in veel andere kernen heeft ook Stichting Carnavalsorganisatie Nuland het pijnlijke besluit moeten nemen om carnaval af te gelasten. “De ontwikkelingen van de afgelopen weken hebben er toe geleid dat het bestuur heeft besloten alle activiteiten tot en met 31 december 2020 te annuleren. Daarnaast moeten wij jullie met pijn in ons hart melden dat ook alle evenementen die C.O. Nuland tijdens carnaval organiseert, waaronder ook de optocht, worden geannuleerd”, schrijft de organisatie.

Carnaval zit in ons hart, dus het gevoel zal er altijd zijn

• Stichting Carnavalsorganisatie Nuland

Geen carnaval in Nuland, dat doet de organisatie pijn. "Het wordt een bijzonder carnavalsseizoen, dat zeker niet zal zijn wat we allemaal graag willen. Carnaval zit in ons hart, dus het gevoel zal er altijd zijn, maar het is ook beleving en dat doen we normaal gesproken met z’n allen en dat zullen we nu moeten missen."

De organisatie geeft wel aan een slag om de arm te houden. “Mocht de situatie zodanig verbeteren dat er toch mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren, zullen wij natuurlijk de eerste zijn om dit te onderzoeken.”

Mocht carnaval niet door kunnen gaan in februari, dan overweegt de organisatie om carnaval te verplaatsen naar een later moment in het jaar. “Er is geopperd het hele carnavalsfeest te verplaatsen naar een andere datum. Mochten de ontwikkelingen met het coronavirus het toelaten willen we op dat moment de eventuele mogelijkheden bekijken voor een alternatief carnavalsfeest later in het jaar, maar ook hiervoor geldt dat er eerst meer zekerheid zal moeten komen.”