Facebook Pieter van Dieperbeek

CDA Bernheze stelt Veghelaar Pieter van Dieperbeek voor als nieuwe wethouder

Pieter van Dieperbeek is voorgesteld door het CDA in Bernheze als opvolger van de vertrokken wethouder Peter van Boekel. "Wij zijn erg trots dat we hem binnen zo’n kort tijdsbestek voor kunnen dragen", aldus fractievoorzitter Mart Smits.

Van Dieperbeek komt uit Veghel en bezit volgens de Bernhezer afdeling van het CDA ruime ervaring als wethouder. Hij was onder meer vanaf 1992 tot 2008 wethouder voor het CDA in de gemeente Veghel, en in 2017 en 2018 wethouder in Grave.

Fractievoorzitter Mart Smits: “Pieter is gedreven en kijkt met veel energie uit naar deze klus, hij heeft oog voor mensen, samenwerking en is benaderbaar. Bovendien brengt hij veel ervaring mee naar Bernheze en heeft eerder gaandeweg een bestuursperiode een wethouderspost ingevuld. Hij heeft dus vaker met dat bijltje gehakt. Wij zijn erg trots dat we hem binnen zo’n kort tijdsbestek voor kunnen dragen.”

De planning is dat Van Dieperbeek als hij wordt benoemd tot wethouder de portefeuille van wethouder Van Boekel overneemt. Het streven is om de voordracht en benoeming in de raadsvergadering van 4 maart aanstaande plaats te laten vinden.