advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

CDA Uden wil actie tegen ‘schrikbarend hoog’ drugsgebruik onder jongeren

Het CDA in Uden vindt het de hoogste tijd dat er iets wordt gedaan aan het ‘schrikbarend hoge’ drugsgebruik onder jonge Udenaren. De partij verwijst daarbij naar recente cijfers uit de jeugdmonitor.

Daaruit zou blijken dat Udense jongeren veel vaker drugs krijgen aangeboden dan in omliggende gemeenten. Volgens jongerenwerkers is het makkelijker om aan drugs te komen dan aan alcohol en wordt het zelfs op schoolpleinen verhandeld. Vooral in Odiliapeel en in het buitengebied Uden-Oost is het gebruik erg hoog, stelt het CDA, dat vragen heeft gesteld aan het college van B en W.

‘Hardnekkig probleem’

Het CDA wijst er op dat drugsproblematiek en overlast door een groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar een ‘langdurig en hardnekkig probleem’ is in Uden. De partij noemt de huidige situatie ‘onacceptabel’ en vindt dat er snel een oplossing moet komen. “Het voorkomen van drugsgebruik en overlast is niet alleen de taak van de jeugdwerker maar er moet ook een overleg zijn tussen jeugdwerker, politie, onderwijs en vooral de ouders”, aldus fractievoorzitter Maurits van den Bosch in de brief aan het college. De gemeente zou dus een belangrijke rol moeten spelen in het hele proces, vindt het CDA.