Centrummanagement Oss: voer fietsverbod voorlopig niet opnieuw in

Centrummanagement Oss wil dat het fietsverbod in het centrum van Oss voorlopig niet wordt ingevoerd. Op een brief, die het CMO hierover naar het college van B en W stuurde, is nog niet gereageerd.

In maart besloot de gemeente dat er tijdelijk niet gehandhaafd zou worden op het fietsen in het centrum. “Het recreatieve shoppen komt voorlopig niet op grote schaal terug. Centrumbezoekers kwamen al voornamelijk voor gerichte boodschappen, waarbij de fiets een handig vervoersmiddel is naar de winkels”, vertelt voorzitter Jan van Loon.

De gemeente liet onlangs weten dat vanaf 1 juni het fietsverbod weer ingaat. Dit alles om ervoor te zorgen dat bezoekers van het centrum voldoende afstand tot elkaar kunnen houden.  Het centrummanagement is juist van mening dat fietsers een korter contactmoment hebben met anderen. 

Volgens het CMO zijn na de invoering van het fietsverbod in 2019 de bezoekersaantallen sterk teruggelopen, doordat consumenten voor veel dagelijkse boodschappen ook op andere plaatsen binnen de gemeente Oss terecht kunnen.