Christa van de Langenberg stapt uit CDA Uden - Landerd; 'ik voel me tegengehouden'

Burgerraadslid Christa van de Langenberg stopt bij het CDA Uden - Landerd. Dat maakte ze woensdagavond bekend. "Ik wil aanpakken en doorpakken."

Van de Langenberg, geboren in Nistelrode maar woonachtig in Uden, zegt dat ze zich door partijgenoten voelt tegengehouden. De keuze om te stoppen is vooral gebaseerd op de toekomstplannen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en daarna. 

"Ik moet maar afkijken en me bescheiden opstellen, maar zo ben ik niet. Ik wil aanpakken en doorpakken. Ik heb grote plannen", zegt Van de Langenberg.

Hadden we maar meer mensen zoals Christa

• Maurits van den Bosch


Fractievoorzitter Maurits van den Bosch laat weten het jammer te vinden dat Van de Langenberg stopt en prijst haar intelligentie en enthousiasme. "Ze zegt altijd 'kom op, hier moeten we een vraag over stellen!' We willen graag meer mensen zoals Christa".

 Volgens de fractievoorzitter schiet Van de Langenberg wel eens door in haar enthousiasme. "Politiek is iets waarbij je veel wil bereiken in korte tijd, maar dat kan niet altijd", zegt Van den Bosch. "We moeten ook processen volgen."

Volgens Van den Bosch moeten beide partijen dan ook van elkaar respecteren als de wederzijds verwachtingen niet hetzelfde zijn. 

Gemeenteraadsverkiezingen in november


De Udense stopt dan wel bij het CDA, maar is zeker nog niet klaar in de politiek. "Ik wil sowieso meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen", zegt Van de Langenberg, die het belangrijk vindt dat er aandacht is voor vrouwen in de politiek. 

Van de Langenberg oriënteert zich momenteel op haar politieke toekomst. "Ik denk te gaan komen met een eigen partij, maar ik moet even kijken hoe dat gaat. Ik ben student en voor mij is het allemaal nieuw. Nu laat ik dit even bezinken."