advertentie Banner SP Website

CMO wil pilot-project in Oss met niet-essentiële winkels en horeca

Het Centrummanagement Oss (CMO) wil dat er in deze gemeente een pilot-project wordt opgestart voor het veilig laten opengaan van niet-essentiële winkels en horeca vanaf 3 maart. Dat stelt het CMO voor in een brief aan het college van B en W.

De proef zou in overleg met de Veiligheidsregio geregeld moeten worden. Het CMO wijst erop dat er in Nederland al pilotprojecten zijn om theaters en sportevenementen weer veilig toegankelijk te maken voor het publiek. Een pilot in een centrumgebied is er nog niet en Oss zou daarvoor zeer geschikt zijn, aldus het CMO. In de pilot zou de situatie van vóór de huidige lockdown van winkels en horeca hersteld moeten worden. Volgens het CMO is gebleken dat ‘met goede maatregelen en met gezond verstand’ gezorgd kan worden voor een gastvrij en veilig centrum.

Perspectief bieden

Met een heropening onder voorwaarden wil het CMO perspectief bieden aan de noodlijdende centrumondernemers in Oss. Als de pilot succesvol is dan kan het ook toekomstperspectief bieden voor andere winkelgebieden, zo is de gedachte.

De proef zou onder een aantal strenge coronavoorwaarden moeten plaatsvinden. Bij winkels moet er een triage zijn aan de deur via een formulier, er is een mondkapjesplicht en er mag maximaal 1 klant per 10 vierkante meter binnen zijn. Voor de horeca gaat het in het pilot-project nog niet om bars en cafés. Bij restaurants is reserveren verplicht, is er ook een triage aan de deur en zijn maximaal 5 personen per 10 vierkante meter toegestaan.