advertentie Banner SNLR.nl

Cocktails, feest én bezoek van minister Slob: geslaagden Uden krijgen waardig afscheid

In heel Nederland vierden examenleerlingen donderdag het einde van hun middelbare schooltijd, maar in Uden ging dat op een extra bijzondere manier. In galakleding en in het bijzijn van minister Slob kregen leerlingen van het Udens College te horen of ze geslaagd zijn.

Door het coronavirus konden de leerlingen hun eindexamen niet doen, moesten ze hun gala missen en ging ook de examenreis niet door. Het Udens College wilde de prestatie van het slagen niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseerde daarom een corona-proof feestje, mét dresscode, een band en de leerlingen konden met luxe sportwagens op de foto. 

Minister Slob van onderwijs kwam een van de leerlingen thuis persoonlijk feliciteren en bracht een bezoekje aan de school, waar hij fanatiek met de leerlingen mee feestte. De keuze om dit jaar in Uden langs te komen was snel gemaakt. "Deze omgeving is zwaar getroffen door het virus en ik vond het fijn om een school in deze omgeving op te zoeken omdat ik weet hoe zwaar men hier geleden heeft. Ook een stuk medeleven van mijn kant naar de gemeenschap en ik wilde in het bijzonder vanwege het slagen weer een beetje mee delen in de feestvreugde."