advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Stein Ontwikkelaars

College akkoord met plannen voor herontwikkeling Geffense Barriere

De Geffense Barriere langs de snelweg bij Geffen krijgt weer een horecafunctie. De gemeente Oss keurt de plannen goed van de eigenaar om een gebouw neer te zetten met circa 1.400 vierkante meter horeca en 800 vierkante meter kantoorruimte.

Het wordt een soort foodcourt met verschillende horecaformules, inclusief drive-thrus. Het is nog niet duidelijk welke horecabedrijven zich gaan vestigen in de Geffense Barrière, maar volgens wethouder Joop van Orsouw staan de bedrijven in de rij. Bij de afrit met tankstation komt ook een reclamemast van ongeveer veertig meter hoog, om mensen naar het restaurant toe te trekken. "Dit is extra van belang omdat de Geffense Barrière min of meer 'verscholen' ligt achter het tankstation. De aandacht moet dus 'extra' getrokken worden om een concept op deze plek tot een succes te maken", aldus de gemeente. 

De 800 vierkante meter kantoorruimte zal worden ingedeeld in onafhankelijke kantoren, flexplekken, spreekkamers en vergaderzalen.
Een belangrijke eis van de ondernemer was ook dat de horeca vanaf het platteland te bereiken is. Ook daarmee gaat de gemeente akkoord. 

Naast de kantoor- en horecaruimte krijgt de nieuwe Geffense Barrière ook parkeerruimte; 143 parkeerplekken volgens de ingediende plannen. "Om zoveel mogelijk parkeerplaatsen te kunnen realiseren om potentiële overlast te voorkomen, heeft de ontwikkelaar besloten om het gebouw te verkleinen waardoor er meer parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden", stelt de gemeente. 

In 2009 brandde het voormalige wegrestaurant op deze plek af. "Sindsdien is het een grote ellende. Het is een mooie opsteker dat je die slechte plek langs de snelweg weer kunt opwaarderen", aldus Van Orsouw.