advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

College B en W Den Bosch: ‘Geen sprake van pluspakketten en noodzakelijke upgrades’

In de gemeente Den Bosch is er geen sprake van projectontwikkelaars die werken met ‘pluspakketten’ en ‘noodzakelijke upgrades.’

Dit schrijft het college van Burgemeester en Wethouders op vragen van D66. Met pluspakketten en noodzakelijk upgrades wordt gedoeld op extra’s waar potentiële kopers van een nieuwbouwwoning wel of niet voor kunnen kiezen. Volgens D66 houden projectontwikkelaars te veel rekening met kopers die voor extra’s kiezen waardoor goedkope nieuwbouwwoningen toch te duur worden voor de oorspronkelijke doelgroep.

D66 baseert de bedenkingen op een artikel uit NRC en stelde daarom vragen aan het college, die nu antwoordt dat er in Den Bosch geen aanwijzingen zijn voor pluspakketten. Wel zegt het college het onwenselijk te vinden en gaat het onderwerp daarom bespreken met projectontwikkelaars.

Volgens het college blijft de koopwoningmarkt, in ieder geval ten aanzien van de aan- en verkoop van woningen, een vrije markt, maar toch kan  het college grip krijgen op de woningmarkt. Zo kan het college afspraken maken over maximale verkoopprijzen en inkomenscriteria stellen  bij verkoop van goedkope woningen.