advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'College heeft geen enkele empathie voor bewoners Dierenbos'

Een nieuw hoofdstuk in de soap rond de situatie bij Dierenbos in Vinkel. Negen oppositiepartijen merken wederom onrust en onduidelijkheid bij de bewoners en willen daarover uitleg van het college van B en W.

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft een aantal keer om tafel gezeten met de parkeigenaar. Maar wat beide partijen met de bewoners communiceren is totaal verschillend. De negen fracties zijn verbijsterd.

Op 12 november 2019 nam de gemeenteraad een motie aan met betrekking tot een gedoogconstructie voor de huidige bewoners. Op 16 april 2020 werden de gedoog-informatiebrieven naar de betrokken bewoners gestuurd. In dezelfde periode viel een gewijzigd Huishoudelijk reglement van parkeigenaar Libéma in de bus bij dezelfde bewoners. 'Permanente bewoning is ondanks een eventuele gedoogbeschikking van de gemeente niet toegestaan. Dat wil zeggen dat inschrijving bij de gemeente reden is voor ontbinding van de jaarovereenkomst', stond geschreven in het Huishoudelijk reglement. Dit zorgde voor een hoop extra onrust, onduidelijkheid en nieuwe vragen.

Onbevredigend antwoord

Verschillende politieke partijen vroegen het college om uitleg. Maar volgens de Bossche Groenen, SP, Lokaal Gestemd, gewoon ge-DREVEN, PVV, Bosch Belang, PvdA, Leefbaar 's-Hertogenbosch en 50PLUS waren die onbevredigend. De partijen voelen geen enkele empathie vanuit het college voor de tegenstrijdige berichten die bewoners krijgen. Daarom willen zij in de gemeenteraad van 9 juni duidelijkheid in de vorm van een interpellatiedebat.