advertentie Banner SNLR.nl

College weer aan zet om te komen met verbeterd voorstel toekomst De Pas

Nadat alle partijen maandagavond hun zegje hebben gedaan over wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van cultureel centrum De Pas in Heesch, gaat het college van B en W aan de slag met de uitwerking. In de gemeenteraad van oktober moet dan een beslissing vallen.

In een besloten vergadering van de raadswerkgroep kreeg iedere fractie de kans om het college kenbaar te maken wat de wensen zijn. Het ging over diverse zaken, zoals het maximum te besteden bedrag, de inhoud van de oude scenario's en de wensen vanuit het bestuur van De Nieuwe Instelling. In de vergadering bleek dat niet alle fracties op een lijn zitten.

Er zijn maandag geen besluiten genomen. Dat was ook niet het idee van deze bijeenkomst. Het college heeft vorige week gezegd dat ze de zomer gaan gebruiken om een en ander (verder) uit te werken.

De Pas zit al langere tijd in financiële problemen. Om toekomstbestendig te blijven, moet er wat gebeuren. Zo is de bedoeling dat bijvoorbeeld educatief centrum De Eijnderic ook in het pand komt (De Nieuwe Instelling). De politieke partijen in Heesch hebben vorige week door middel van een amendement wel 'ja' gezegd tegen de aankoop van De Pas door de gemeente Bernheze.