advertentie Banner SNLR.nl

Commissie MER: 'Plan windmolens Heesch-West deugt niet'

Bernheze, Oss en Den Bosch hebben een potje gemaakt van het windmolenplan op Heesch-West. Dat zegt de commissie Milieu Effect Rapportage (MER) na uitgebreid onderzoek.

 Waar komen die windmolens nou precies te staan? En is dat ideale indeling, als je de overlast voor bewoners wil beperken? Die vragen worden helemaal nergens beantwoord volgens de commissie. De gemeentes zullen hun huiswerk opnieuw moeten doen. De kans is groot dat de bouw van het bedrijventerrein hierdoor vertraging op gaat lopen.


Bernheze, Oss en Den Bosch hebben vooraf onderzoek gedaan naar de mogelijke milieueffecten van bedrijventerrein Heesch-West. Daarbij hebben ze zich een beetje blindgestaard op de verkeerseffecten, blijkt uit de kritiek van de commissie. Er is onvoldoende nagedacht over een alternatieve indeling van het terrein, die minder overlast zou kunnen geven. Het effect op natuurgebieden die gevoelig zijn voor stikstof is ook niet voldoende onderzocht. Door alle recente ontwikkelingen is dat onderdeel nu wel heel belangrijk geworden.

Deze zomer zijn zo'n 1300 bezwaren ingediend tegen de komst van het bedrijventerrein Heesch-West. Burgers maken zich zorgen over de 230 meter hoge windmolens, de zware industrie en de verkeerseffecten van het plan.