advertentie Banner SNLR.nl

Commotie over koffievergoeding stembureau

De Bossche politieke partij ‘Lokaal Gestemd’ is verontwaardigd. Vrijwilligers die donderdag meehielpen bij het stembureau in de Verkadefabriek moesten hun eigen koffie en thee betalen.

Joep Gersjes, fractievoorzitter van Lokaal Gestemd, vindt dit niet de bedoeling. “De vrijwilligers zitten een superlange dag bij het stembureau”. Toch moesten ze de volle prijs betalen voor een kopje thee of koffie.
 
De directeur van de Verkadefabriek, Jan van der Putten, noemt de commotie ‘een storm in een glas water’. “Wat Lokaal Gestemd niet zegt is dat de vrijwilligers 230 euro ontvangen voor het werken in het stembureau. Daarnaast heb ik ook nog een aantal gratis parkeerkaarten uitgedeeld. Ook gaven we water aan de vrijwilligers. Ik zie dus niet waar het probleem zit.”
 
Gersjes benadrukt dat de Verkadefabriek een vergoeding ontvangt voor het beschikbaar stellen van hun ruimte voor het stembureau. “Dit is maar een paar honderd euro. Maar we gaan ook eerder open, dus we verdienen er eigenlijk vrijwel niets extra’s mee", vertelt Van der Putten. 

De fractievoorzitter van Lokaal Gestemd heeft inmiddels vragen aan het college van B&W gesteld.