advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Commotie over ‘levensgevaarlijke’ wegversmalling Bosschebaan Heesch

In Heesch is de nodige commotie ontstaan over een wegversmalling die is geplaatst op de Bosschebaan net buiten Heesch. Op social media wordt flink geklaagd aan het adres van de gemeente Bernheze omdat de wegversmalling veel te gevaarlijk zou zijn.

“Dit is vragen om grote ongelukken” en “Mafkezen, levensgevaarlijk”, zo luiden enkele van de reacties. Vooral in de avond zouden de paaltjes moeilijk te zien zijn, zo staat ook te lezen.

Volgens de gemeente Bernheze is de maatregel genomen omdat er veel te hard wordt gereden op de weg. Dat is gebleken uit verkeersmetingen. Er is gekozen voor een combinatie van een wegversmalling en een middengeleider omdat dat het meeste effect zou hebben op deze locatie. “Alleen een wegversmalling of alleen een middengeleider heeft onvoldoende effect omdat er op de meeste momenten te weinig verkeer is. Als er een tegenligger is, werkt de versmalling nog beter. Dan zullen beide weggebruikers de snelheid moeten aanpassen”, zo legt een woordvoerder van de gemeente uit.

Tijdelijke oplossing

De voorrang is bewust niet geregeld. Daarmee wordt het landelijk beleid gevolgd om in 30- en 60 km zones de weggebruikers onderling te laten regelen wie er als eerste door mag, aldus de gemeente. De wegversmalling is een tijdelijke oplossing. In de plannen voor bedrijventerrein Heesch-West zijn aparte fietsvoorzieningen voorzien maar dat kan nog enige jaren duren. “Tot die tijd maakt iedereen gebruik van dezelfde rijbaan en moeten we maatregelen nemen voor de veiligheid van alle weggebruikers”, zo stelt de gemeente Bernheze.