advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Concert vanuit je woonkamer: De Pul Uden komt met online concertreeks

Corona of niet, de komende tijd staan er verschillende artiesten op het podium van De Pul in Uden. Niet voor een volle zaal, maar voor cameramannen, die de concerten als online film bij de fans thuisbrengen.

Met de serie ‘Lockdown Heartbeats’ experimenteert De Pul met eigen concertfilms met livemuziek en interviews. “Ook als we dicht zijn, blijft het kriebelen,” vertelt programmeur Hugo Berends. Toen duidelijk werd dat de maatregelen nog wel even gingen duren, is hij met verschillende artiesten en boekers gaan praten over wat wél kan. “Veel podia organiseren livestreams met artiesten. Maar met De Pul wilden we kijken hoe we dat naar een volgend niveau konden tillen.” In plaats van livestreams is een filmcrew met meerdere camera’s bezig geweest het concert zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Het resultaat is een concertfilm waar live muziek en interviews worden afgewisseld in verschillende uitzendingen.

Geen onbekenden voor De Pul

Onder andere Pater Moeskroen, Baby Blue, DADA en Sandra van Nieuwland zullen op het podium en voor de camera kruipen. Sandra van Nieuwland zou in deze periode optreden in De Pul, maar haar show moest worden verplaatst, evenals de show van de band PEER. De Eindhovense rapper DADA heeft zijn roots in Uden liggen en stond al meerdere keren in De Pul. Ook de feestband Pater Moeskroen is geen onbekende in Uden, maar het is wel de eerste keer dat ze voor een zaal zonder publiek staan.

Dinsdagavond verschijnt de eerste aflevering van Lockdown Heartbeats met rapper DADA op het Facebook en YouTubekanaal van De Pul. Kijkers kunnen per concert een donatie achterlaten, waarmee ze de artiest en De Pul kunnen steunen.