Concertzaal Mainstage in Den Bosch op 7 mei podium voor Fieldlab-concert Racoon

3500 bezoekers kunnen in de Mainstage - de concertzaal in de Brabanthallen in Den Bosch - op 7 mei genieten van een concert van de band Racoon. Het concert is een zogeheten 'Fieldlab-evenement'.

Tijdens die evenementen wordt bezoekers om actieve medewerking gevraagd in diverse onderzoeken rondom het evenement. Iedereen moet vooraf negatief getest zijn en de 3.500 bezoekers mogen zich tijdens het evenement zonder de 1,5 meter-maatregel bewegen, als onderdeel van het wetenschappelijk evenement.

“Wij hebben er heel veel zin in om na meer dan een jaar weer voor een groot publiek te spelen. Te gek dat we op deze manier 3.500 fans weer een mooie concertavond kunnen bezorgen. We kunnen echt niet wachten.”, aldus Bart van der Weide, zanger van Racoon.

Jeroen Dona, directeur van Mainstage, benadrukt het belang van het onderzoek:  “Het is belangrijk dat we dat ook in deze tijd mensen een mooie avond uit kunnen bieden, op een veilige en verantwoorde manier. Want een avond van muziek en dansende mensen. Dat is waar we het voor doen."

Vertrouwen

Mainstage - de nieuwe entertainmenthal van de Brabanthallen en Theater aan de Parade - opende op 1 september een volledig 1,5 meter theater voor zo’n 1.000 bezoekers per voorstelling. Volgens Dona heeft Mainstage zich in die periode van zijn beste kant laten zien.

"We hebben vorig jaar laten zien dat we hier goed en veilig concerten en optredens kunnen organiseren. Ook zonder sneltests vooraf zijn er geen besmettingshaarden geweest. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we hier een topavond kunnen gaan organiseren.”

Racoon is bekend van grote hits als ‘Oceaan’, ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Liverpool Rain’ en ‘Het Is Al Laat Toch’. De Zeeuwse band won de Popprijs, en is intussen goed voor drie Edisons en twaalf 3FM Awards. Daarnaast is de band een gevestigde waarde op alle grote festivals en speelde eerder in een uitverkocht Ziggo Dome. Op dit moment heeft de band een hit met hun nieuwe nummer ‘Hee Joh Jip’.

Kaarten voor het concert gaan aanstaande donderdag 15 april om 10:00 uur in de verkoop via www.MAINSTAGE.nl en www.racoon.nl.