advertentie Banner SNLR.nl

Conflict opgelost: maandag al grote terrassen centrum Oss

Er is een oplossing voor het conflict tussen de Osse horeca en de marktkooplui over de terrassen. De markt hoeft op zaterdag nauwelijks te verplaatsen en op dinsdag gaan er enkele marktkramen naar Terwaenen.

Eerder ontstonden problemen omdat door corona er meer ruimte nodig is voor de terrassen, maar ook de marktkooplui moeten op dinsdag en zaterdag een plekje hebben. Volgens wethouder Thijs van Kessel moet het één en ander nog wel op papier gezet worden en moet daar ook nog een handtekening onder: “Want het zit vaak in de details.”

De gesprekken zaterdagochtend verliepen volgens de wethouder heel goed. "De horecaondernemers waren ook echt bereid mee te denken. Met de marktkooplieden had ik vorige week al gesproken", zo verklaart van Kessel.

Zaterdag bleek dat hoe de marktkramen nu staan de terrassen er makkelijk bij kunnen. “Dat konden we nu goed zien en wat betreft de dinsdag hadden wat mensen van de markt al aangegeven wel naar Terwaenen te willen. Dus nadat de afdeling Veiligheid er nog naar kijkt zou het nu rond kunnen zijn` zegt de wethouder die blij is dat het probleem uit de wereld is.

Van Kessel kon zaterdag laat in de middag definitief groen licht geven om de terrassen maandag in vergrote vorm te plaatsen. Op Tweede Pinksterdag mogen de terrassen voor het eerst sinds de coronacrisis open in Nederland.