advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Erik van der Ven vertrekt bij FC Den Bosch

Coach Erik van der Ven vertrekt na dit seizoen bij FC Den Bosch. Zijn aflopende contract deze zomer wordt niet verlengd. Eerder uitten supporters al hun onvrede over de coach.

In april 2019 kwam Van der Ven aan het roer te staan van de Bossche voetbalclub, als vervanger van de toen ontslagen Wil Boessen. Eerst was Van der Ven actief als interim coach, waarna hij in augustus 2019 officieel de nieuwe coach werd van het eerstedivisie elftal.

De cijfers liegen er niet om

FC Den Bosch bezet halverwege het seizoen de voorlaatste plaats op de ranglijst met de minst gewonnen wedstrijden (2) van alle teams. "Voor de buitenwereld lijkt het, door de stand op de ranglijst, wellicht niet onlogisch dat we nu bekend maken dat de wegen gaan scheiden", licht manager voetbalzaken Jan Gösgens toe. "Maar daarmee zouden we Erik te kort doen." Gösgens ziet dat Van der Ven goed was in de begeleiding van jonge spelers en het team daarmee een positieve injectie gaf. Naast de cijfers op de ranglijst, die er niet om liegen, verschilden de trainer en het clubbestuur van mening over verschillende zaken. 

'Van der Ven oprotten!'

Maandagavond uitten supporters van FC Den Bosch al hun onvrede over de hoofdcoach. Na de verloren thuiswedstrijd tegen Jong AZ (1-2) plaatsten supporters een spandoek op de tribune van de Vliert waarop stond: 'Van der Ven oprotten!' De supporters zagen de coach als oorzaak van het naar hun mening 'laffe voetbal' dat werd vertoond.

Wie vanaf 1 juli de nieuwe trainer gaat worden is nog niet bekend. Daar wordt de komende tijd naar gekeken. "Het idee blijft: we kiezen bewust voor zelf opleiden", aldus Gösgens. Al eerder werd bekend dat het contract van assistent-trainer Paul Beekmans niet wordt verlengd.