advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Cor Strijbosch kroont zich tot 'slimste mens van Bèrge', 'de vloer is lava' wint Kinderkwis

Cor Strijbosch is de winnaar geworden van het digitale alternatief van de Bèrgse Kwis, dat maandag is gehouden. De Kinderkwis werd een prooi voor team 'De vloer is lava', zij wisten hun winst te prolongeren.

Het digitale alternatief van De Bèrgse Kwis - een begrip in Berghem - kampte op maandag 28 december met wat technische problemen. "Toch hadden ongeveer 300 deelnemers het geduld om alle vragen te doorlopen", aldus de organisatie. 

Vanwege de vertragingen heeft de organisatie wel besloten één vragenblok te skippen. Voor Strijbosch maakte dat geen verschil: hij is de winnaar van de digitale kwis en de  pubquizorganisator van Met de Fles op Tafel mag zich daarom een jaar lang de slimste mens van Bèrge noemen. 

In tegenstelling tot bij de volwassenen, was er voor de kinderen wel een echt kwisboekje, net zoals bij de grote kwis. In totaal deden er 24 teams mee tijdens de tweede editie. Vorig jaar waren er twee winnaars: 'De vloer is lava' en 'Yannick, Quinten en friends'. Dit jaar sloot een deel van 'Yannick, Quiten en Friends' zich aan bij 'De vloer is lava' en dat bleek een gouden combinatie. Het leverde wéér een eerste plaats op. 

De prijzen zijn op 30 december uitgereikt door de organisatie van De Bèrgse Kwis. Binnenkort verschijnt de complete uitslag op www.debergsekwis.nl.