advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Corona, avondklokrellen en het Annapark: een terugblik op dé Bossche kwesties van de afgelopen jaren

Freek van Genugten (CDA) en Paul Kagie (Leefbaar 's-Hertogenbosch) blikken in onze wekelijkse talkshow Focus terug op de afgelopen drie jaar. Hoe deed de coalitie het?

Daarbij kijken ze onder andere terug op avondklokrellen. Van Genugten geeft aan dat hij niet graag in de schoenen van de burgemeester had gestaan op de avond van de rellen. Maar hij heeft ook kritische vragen. "Hebben we het zekere voor het onzekere genomen?" aldus Van Genugten. 

Ook praten ze uiteraard over de invloed van de coronacrisis op de gemeentepolitiek. "Het is dunne thee voor een politicus om via het beeld te moeten communiceren. Je moet elkaar kunnen aanvoelen. Dat komt er nu niet van," zo vertelt Kagie.

De situatie rondom het Annapark is ook onderwerp van gesprek. Wederom lijkt daar sprake van flinke communicatieproblemen, iets wat vaker is voorgekomen bij de gemeente. "De wethouder [Roy Geers, red.] vertelt gewoon een heel onduidelijk verhaal. Hij laat in het midden wat er nou precies staat te gebeuren. En als er iets gevaarlijk is bij participatieprocessen, dan is het wel dingen het midden laten," aldus Kagie.

Benieuwd wat zij nog meer te zeggen hebben over deze kwesties? Kijk de uitzending hieronder terug.