Corona blijft kindervakantieweken in Uden en Volkel teisteren

Opnieuw een teleurstelling voor kinderen uit Uden en Volkel die uitkeken naar klimmen, klauteren en spelletjes spelen eind deze zomer. Ook dit jaar gooit corona roet in het eten voor de kindervakantieweken daar.

Nu de maatregelen weer zijn aangescherpt, moeten de organisaties opnieuw aan strenge protocollen voldoen, om een vergunning te krijgen van de gemeente. "We moeten werken in bubbels, waardoor de groepen geen spellen meer met elkaar kunnen spelen en dat wordt heel lastig", vertelt voorzitter Jeremy van Loon. Daarnaast moet iedereen, jong en oud, iedere dag een gezondheidsverklaring kunnen tonen en mogen mogen ouders het terrein niet op. "Dat in combinatie met de onzekerheid dat de vergunning alsnog ingetrokken kan worden en de kosten die daarbij komen kijken, hebben we besloten het af te blazen." 

Persconferentie

Het kabinet kijkt op 13 augustus hoe het verder moet met de maatregelen, maar dan is het voor de kleine stichtingen te kort dag om nog te schakelen. Vorig jaar organiseerde de Slabroekweek als alternatief een Fundag, maar ook dat gaat dit jaar niet gebeuren. "Vorig jaar hadden we het iets meer speling en dat hebben we dit jaar niet. En daarbij wil je ook niet te koop staan als het evenement dat een brandhaard is geweest", aldus van Loon. Zo'n honderd kinderen hadden zich al ingeschreven voor de Slabroekweek. Zij krijgen hun geld terug. 

Jeugdvakantieweek Odiliapeel gaat vooralsnog door

De jeugdvakantieweek in Odiliapeel gaat vooralsnog gewoon door. "Wij kunnen aan de protocollen voldoen en hebben veel jonge leiding onder de 17 jaar, dus op afstand blijven is voor ons ook geen probleem", vertelt voorzitter Willie Wijnen. "We hebben een plan ingediend bij de gemeente en dan is nu de hoop dat we onze vergunning krijgen." De organisatie daar wacht af wat er over twee weken weer mag en kan het naar eigen zeggen altijd nog afgelasten wanneer de regels worden aangescherpt.