advertentie Banner SNLR.nl

Corona-teststraat bij voormalige gemeentewerf

GGD Hart voor Brabant richt een corona-teststraat in bij de voormalige gemeentewerf Kruisstraat in Den Bosch. 

Vanaf maandag 6 april worden hier zorgprofessionals getest op corona. Het kabinet kondigde op 31 maart aan de testcapaciteit voor het coronavirus te gaan vergroten en heeft de GGD gevraagd testfaciliteiten voor zorgmedewerkers op te zetten.

Zorgprofessionals met klachten die wijzen op corona en die contact met patiënten hebben, kunnen op de voormalige gemeentewerf getest worden. Het gaat hierbij om zorgpersoneel van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ.

Hoe werkt het?
Zorgprofessionals die getest moeten worden, komen met eigen vervoer naar de teststraat. De teststraat werkt als een drive-in. De zorgprofessionals leggen in hun auto een route af. Het testen zelf gebeurt vanuit de eigen auto in een loods. Het zicht hierop is vanaf de openbare weg afgeschermd door een hekwerk met zwart doek. Op het terrein zijn twee ‘Dixies’ waar het aanwezige zorgpersoneel gebruik van kan maken.

Volgens de GGD Hart voor Brabant merken omwonenden van de voormalige gemeentewerf behalve iets meer verkeersbewegingen niets van de activiteiten.

Doel van het testen is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in de zorg “zonder zorg” kunnen werken. Een ander doel is om zorgpersoneel ook met (lichte) klachten, toch te kunnen laten werken zonder dat ze verspreiding van het virus kunnen veroorzaken.