advertentie Banner SNLR.nl

‘Corona treft toerisme Den Bosch zwaar’

Het coronavirus treft het toeristisch seizoen in Den Bosch bijzonder zwaar. Dat zegt Yvonne Moerman van de Kring Vrienden in het programma ‘Kijk op corona’.

 Met name het niet kunnen starten van de vaartochten op de Binnendieze heeft volgens haar grote gevolgen. Maar dat is niet het enige: “Dit seizoen wordt voor ons zakelijk gezien wel heel moeilijk. Ik denk dat we voorlopig nog niet gaan varen. En we hebben natuurlijk ons voorseizoen met de scholen, dat is heel belangrijk. Met kinderen die komen varen, maar ook de wandelingen naar de Sint Jan, naar al onze objecten. Dat gaat allemaal niet door, we hebben al ruim 200 voorboekingen moeten cancellen en moeten terugbetalen. En voordat we echt opgestart zijn, je weet het niet”.

De huidige situatie betekent volgens Moerman ook dat de gemeente dit jaar een paar ton minder inkomsten zal hebben vanuit de activiteiten van de Kring. Voor de Kring zelf zijn de financiële gevolgen dan nog een stuk groter.

Moerman wijst er verder op dat de coronacrisis ook grote gevolgen heeft voor de vrijwilligers van de Kring Vrienden. Hun sociale contacten komen nu ook in één klap grotendeels stil te liggen.