advertentie Banner SP Website

Coronacijfers dinsdag: 86 nieuwe besmettingen in onze regio

De GGD registreerde op 22 februari aanzienlijk minder besmettingen in onze regio dan gisteren. Daarmee zwakt de stijging in het aantal geregistreerde positieve coronatests in onze regio van de afgelopen twee weken iets af.

Het RIVM heeft de coronacijfers van 22 februari gepubliceerd. In de staafdiagram hieronder ziet u het aantal positieve coronatests, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per gemeente op 22 februari.

Om te zien hoe het aantal besmettingen in onze regio zich ontwikkelt, kijken we ook naar het gemiddeld aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners in onze veiligheidsregio (Brabant-Noord). We namen de gemiddeldes per dag van de afgelopen twee weken en zetten die in de grafiek hieronder. De stippellijn is de trendlijn en geeft aan of het gemiddelde per 100.000 inwoners op- of afloopt.

In dit geval loopt de lijn op. Dat betekent dat het gemiddelde aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners in de afgelopen weken gestaag toeneemt in onze regio.

Deze cijfers komen van het RIVM. Voor een verantwoording van hun dataset zie: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/verantwoording