Coronacijfers dinsdag: daling zet hard door

De dagelijkse coronacijfers laten al weken een daling zien. Dat zien we ook terug op de lange termijn. We zitten op het laagste aantal positieve coronatests en opgenomen patiënten sinds eind januari.

Hieronder vindt u interactieve grafieken met de coronacijfers van 7 juni per gemeente, het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames en positieve coronatests in de afgelopen twee weken en weekgemiddeldes sinds week 4 van 2021.

In totaal registreerde de GGD op 7 juni 48 nieuwe besmettingen, 2 ziekenhuisopnames en geen sterfgevallen in onze zes gemeentes. Op 7 juni lagen er 39 mensen uit de veiligheidsregio Brabant-Noord in het ziekenhuis. 11 van hen lagen op de IC. Voor de rest is het beeld duidelijk: de cijfers dalen hard. We zien de laagste aantallen sinds januari. Voor het eerst in weken kruipt het aantal besmettingen in onze veiligheidsregio ook naar het landelijk gemiddelde toe. Tot nu toe was de situatie altijd een stuk zorgelijker in veiligheidsregio Brabant-Noord. Dat lijkt dus te veranderen.