advertentie Banner SP Website

Coronacijfers donderdag: drie sterfgevallen vanwege corona uit de regio

In de gemeente Uden werden er weinig besmettingen vastgesteld. Drie mensen uit onze regio overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het RIVM heeft de coronacijfers van 17 februari gepubliceerd. In de staafdiagram hieronder ziet u die voor de gemeentes ’s-Hertogenbosch, Oss, Uden en Bernheze.

Om het aantal positieve tests te vergelijken met andere gemeentes berekent het RIVM ook het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners per dag. Let op: dat is dus een fictief getal voor gemeentes met minder dan 100.000 inwoners.

Kijken we naar dat getal dan registreerde de GGD in de gemeente Oss gisteren de meeste besmettingen met gemiddeld 26,1 positieve coronatests per 100.000 inwoners. De gemeentes ’s-Hertogenbosch (25,1) en Bernheze (22,4) hadden een vergelijkbaar gemiddelde. De gemeente Uden (11,9) registreerde relatief weinig positieve coronatests.

Landelijk

Ter vergelijking: de GGD registreerde in onze veiligheidsregio (Brabant-Noord) gisteren gemiddeld 27,1 positieve tests per 100.000 mensen. Landelijk lag dat gemiddelde op 26,5. Meestal registreert de GGD in minstens één van onze gemeentes flink meer positieve coronatests per 100.000 inwoners dan landelijk de norm is. Nu liggen onze gemeentes dus dicht tegen de landelijke norm aan. De gemeente Uden zit er zelfs ver onder.

Ontwikkeling

Om te zien hoe het aantal besmettingen in onze regio zich ontwikkelt, berekenden we het gemiddelde aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners per dag in onze regio, oftewel we telden de gemiddeldes van de vier gemeentes bij elkaar op. Dat deden we met de cijfers van de laatste twee weken.

Die totaalcijfers zetten we in de grafiek die u hieronder ziet. De stippellijn is de trendlijn en geeft aan of het aantal besmettingen op- of afloopt. Zoals u kunt zien daalt de trendlijn nog steeds gestaag. Het beeld blijft dus hetzelfde als de afgelopen dagen: langzaamaan neemt het aantal geregistreerde positieve coronatests in onze regio af.

Deze cijfers komen van het RIVM. Voor een verantwoording van hun dataset zie: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/verantwoording