advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Coronacijfers maandag: 144 nieuwe besmettingen in onze regio

De GGD registreerde op 28 februari evenveel nieuwe besmettingen als op de dag ervoor.

Het RIVM heeft de coronacijfers van 28 februari gepubliceerd. In de staafdiagram hieronder ziet u het aantal positieve coronatests, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per gemeente op 28 februari.

In totaal registreerde de GGD 144 nieuwe besmettingen in onze regio op 28 februari. Er werden geen nieuwe mensen opgenomen in het ziekenhuis en er waren geen sterfgevallen.

Ontwikkeling

Om te zien hoe het aantal besmettingen in onze regio zich ontwikkelt, kijken we ook naar het gemiddeld aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners in onze veiligheidsregio (Brabant-Noord). Let op: binnen die veiligheidsregio valt ook nog een flink aantal andere gemeentes. Klik hier voor de volledige lijst.

We namen de gemiddeldes per dag van de afgelopen twee weken en zetten die in de grafiek hieronder. De stippellijn is de trendlijn en geeft aan of het gemiddelde per 100.000 inwoners op- of afloopt.

In dit geval loopt de lijn op. Dat betekent dat het gemiddelde aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken gestaag toeneemt in de veiligheidsregio Brabant-Noord.

Analyse

De dagelijkse cijfers vormen slechts een klein gedeelte van het totaalplaatje. Zo zal de GGD in een relatief grote gemeente als 's-Hertogenbosch vaak meer besmettingen registreren dan in een kleine gemeente als Landerd. Maar dat betekent niet per sé dat de situatie in de gemeente 's-Hertogenbosch slechter is. Immers, meer inwoners betekent ook een grotere kans op meer positieve coronatests.

Daarom komt Dtv wekelijks (op dinsdag) met een uitgebreidere analyse van de cijfers. Dan kijken we naar weekgemiddeldes, trends en de verhoudingen tussen de verschillende gemeentes.

Verantwoording

De cijfers komen van het RIVM. Voor een verantwoording van hun dataset zie: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/verantwoording.

Het aantal besmettingen, opnames en overledenen ligt in werkelijkheid hoger, omdat niet iedereen getest wordt. De volledige coronacijfers vindt u in het coronadashboard op onze website.