Coronacijfers vrijdag: 259 nieuwe besmettingen in onze regio

De GGD registreerde op 6 mei iets meer nieuwe besmettingen dan op 5 mei in onze regio.

Het RIVM heeft de coronacijfers van 6 mei gepubliceerd. In de staafdiagram hieronder ziet u het aantal positieve coronatests, ziekenhuisopnamen en sterfgevallen per gemeente op 6 mei.

In totaal registreerde de GGD 259 nieuwe besmettingen, 7 ziekenhuisopnames en geen sterfgevallen in onze regio op 6 mei.

Ontwikkeling

Om te zien hoe het aantal besmettingen in onze regio zich ontwikkelt, kijken we ook naar het gemiddeld aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners in onze veiligheidsregio (Brabant-Noord). Let op: binnen die veiligheidsregio valt ook nog een flink aantal andere gemeentes. Klik hier voor de volledige lijst.

We namen de gemiddeldes per dag van de afgelopen twee weken en zetten die in de grafiek hieronder. De stippellijn is de trendlijn en geeft aan of het gemiddelde per 100.000 inwoners op- of afloopt.

In dit geval zien we de trendlijn enigszins dalen. Dat betekent dat het dagelijkse gemiddelde aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken ietwat afnam.

Druk op de zorg

Het Netwerk Acute Zorg Brabant houdt ook bij hoeveel mensen uit de veiligheidsregio Brabant-Noord in het ziekenhuis liggen. De cijfers van de afgelopen twee weken heeft Dtv Nieuws in een grafiek verwerkt.

In de grafiek die daaruit volgt (zie hieronder) ziet u dat het aantal mensen in het ziekenhuis in de afgelopen twee weken daalde.


Op 6 mei lagen er 98 mensen uit de veiligheidsregio Brabant-Noord in het ziekenhuis. 26 van hen lagen op de IC.

Analyse

De dagelijkse cijfers vormen slechts een klein gedeelte van het totaalplaatje. Daarom komt Dtv wekelijks (op dinsdag) met een uitgebreidere analyse van de cijfers. Dan kijken we naar weekgemiddeldes, trends en de verhoudingen tussen de verschillende gemeentes.

Klik hier voor de analyse van afgelopen dinsdag.

Verantwoording

De meeste cijfers komen van het RIVM. Voor een verantwoording van hun dataset klik hier.

Wil je meer weten over de cijfers van het NAZB? Klik hier.

Het aantal besmettingen, opnames en overledenen ligt in werkelijkheid hoger, omdat niet iedereen getest wordt. Uitgebreidere coronacijfers vindt u in het coronadashboard op onze website.