advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Coronacijfers woensdag: 215 nieuwe besmettingen in onze regio

De GGD registreerde op 2 maart een stuk meer nieuwe besmettingen in onze regio dan de dag ervoor.

Het RIVM heeft de coronacijfers van 2 maart gepubliceerd. In de staafdiagram hieronder ziet u het aantal positieve coronatests, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per gemeente op 2 maart.

In totaal registreerde de GGD 215 nieuwe besmettingen en drie ziekenhuisopnames in onze regio. Er werden geen nieuwe sterfgevallen geregistreerd.

Analyse

De dagelijkse cijfers vormen slechts een klein gedeelte van het totaalplaatje. Zo zal de GGD in een relatief grote gemeente als 's-Hertogenbosch vaak meer besmettingen registreren dan in een kleine gemeente als Landerd. Maar dat betekent niet per sé dat de situatie in de gemeente 's-Hertogenbosch slechter is. Immers, meer inwoners betekent ook een grotere kans op meer positieve coronatests.

Daarom komt Dtv wekelijks (op dinsdag) met een uitgebreidere analyse van de cijfers. Dan kijken we naar weekgemiddeldes, trends en de verhoudingen tussen de verschillende gemeentes.

Verantwoording

De cijfers komen van het RIVM. Voor een verantwoording van hun dataset zie: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/verantwoording.

Het aantal besmettingen, opnames en overledenen ligt in werkelijkheid hoger, omdat niet iedereen getest wordt. De volledige coronacijfers vindt u in het coronadashboard op onze website.